Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2033
Назва: Обчислення границь функцій за допомогою правила Лопіталя
Автори: Коваль, Тетяна Володимирівна
Koval, Tetіana Volodymyrivna
Олефір, Олена Іванівна
Olefir, Olena Ivanivna
Урум, Галина Дмитрівна
Urum, Galina Dmytrivna
Ключові слова: границі функцій
правила Лопіталя
математичний аналіз
обчислення границь функцій
boundaries
Lopital rules
mathematical analysis
boundaries of function
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Обчислення границь функцій за допомогою правила Лопіталя: метод. рек. для самост. роботи студентів по курсу «Математичний аналіз» / Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського, Каф. вищої математики і статистики; уклад.: Т. В. Коваль, О. І. Олефір, Г. Д. Урум. – Одеса : ПНПУ імені К. Д. Ушинського, 2018. – 23 с.
Короткий огляд (реферат): Мета даної роботи – створення умов для успішного оволодіння студентами системою знань, навичок та вмінь, необхідних для успішного подальшого засвоєння курсу математичного аналізу та для майбутній професійній навичок самостійної роботи при обчисленні границь функції за допомогою правила Лопіталя. У рекомендаціях розглянуті елементарні засоби розкриття невизначеностей при обчисленні границь. Методичні рекомендації призначені для оволодіння поняттями і властивостями похідної, основними теоремами диференціального числення, застосуванням похідних. Описано ефективний метод обчислення границь функцій – правило Лопіталя, який є наслідком теореми Коші. У першій частині роботи наведені основні важливі відомі границі, які можуть бути корисними при знаходженні границь функцій. Далі, в другій частині роботи детально розглянуті основні питання, пов’язані з використанням правила Лопіталя. Разом з теоретичними відомостями розглянуто численні приклади частина з яких мають розв'язки, а також завдання для самостійної роботи до яких подані відповіді студентів з даної теми.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2033
Розташовується у зібраннях:Кафедра вищої математики і статистики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Обчисслення границі функцій за допомогою правила Лопиталя.pdf813.43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.