Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17875
Назва: Теорія і практика підготовки майбутніх педагогів до інновацій в професійній діяльності : монографія
Автори: Листопад, Олексій Анатолійович
Lystopad, Oleksiy Anatoliyovyc
Постоян, Тетяна Григорівна
Postoian, Tatyana Grygorivna
Кудрявцева, Олена Альбертівна
Kudryavtseva, Olena Albertivna
Мардарова, Ірина Костянтинівна
Mardarova, Iryna Kostyantynivna
Листопад, Н. Л.
Гуданич, Наталія Миколаївна
Савченкова, Марія Вікторівна
Savchenkova, Maria
Ключові слова: мабутні вихователі дошкільної освіти
дошкільна освіта
підготовка майбутніх педагогів
інноваційний потенціал
інноваційна діяльність
цифрова культура
фахова передвища освіта
інноваційні технології
професійна діяльність
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Листопад О. А. Теорія і практика підготовки майбутніх педагогів до інновацій в професійній діяльності : монографія / О. А. Листопад. - Одеса : Університет Ушинського, 2023. - 233 с.
Короткий огляд (реферат): Зміна освітньої парадигми призводить і до змін у підходах підготовки майбутніх педагогів. В умовах широкомасштабної модернізації системи освіти України зростає потреба в педагогічних кадрах, які не тільки готові приймати, а й здатні створювати інновації та активно долучатися до процесів їх впровадження. Успіх переходу освіти на шлях інноваційних перетворень визначається збалансованим розвитком двох базових складових: розгортанням у системі освіти інноваційних процесів і формуванням кадрового потенціалу освітніх інновацій, причому другий напрямок виступає умовою реалізації першого, а перший, своєю чергою, стає середовищем, у якому акумулюється інноваційний потенціал, що виступає сьогодні вищою формою людського капіталу. Проблема підготовки майбутніх педагогів до інновацій в професійній діяльності є значущою для системи професійної підготовки у зв’язку з тим, що для закладів освіти різного рівня (закладів дошкільної освіти, шкіл, коледжів тощо) потрібні фахівці, здатні розібратися в усьому різноманітті інноваційних процесів. Педагогічні знання, які майбутні педагоги отримують у закладі професійної освіти, мають трансформуватися в конкретні знання й уміння, які потрібні фахівцеві на робочому місці для впровадження інноваційних технологій в освітній процес, що відповідатиме вимогам сучасного суспільства. Тому у справі підготовки грамотного, конкурентоспроможного фахівця пріоритетним моментом стає формування у майбутніх педагогів потреби до здійснення інноваційної діяльності. Майбутньому педагогу необхідно бути готовим до здійснення інноваційної діяльності, тому що будь-які інновації у сфері освіти можуть бути реалізовані, якщо вони внутрішньо прийняті й підтримані всіма членами педагогічного колективу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17875
Розташовується у зібраннях:Кафедра дошкільної педагогіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Lystopad Oleksiy Anatoliyovych.pdf1.88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.