Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17497
Title: Дискурсивні маркери м’якого впливу у діловому тексті китайської мови
Authors: Шевченко, К.
Keywords: дискурсивні маркери
китайська мова
ділова комунікація
м’який влив
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»; Харбінський інженерний університет"
Citation: Шевченко К. Дискурсивні маркери м’якого впливу у діловому тексті китайської мови / К. Шевченко // Актуальні проблеми філології і професійної підготовки фахівців у полікультурному просторі: міжнародний журнал. - Вип.6. - Одеса; Харбін: Харбінський інженерний університет, 2023. – С. 63-66.
Abstract: Китайська мова, як засіб ділового спілкування з одним із найпопулярніших ділових партнерів у сучасному світі, привертає увагу багатьох сучасних фахівців перекладу та науковців-лінгвістів, в тому числі й українських. Дослідження ділового дискурсу китайської мови в Україні проводиться з різних ракурсів, але останнім часом в умовах людиноцентризму актуальності набуває когнітивна лінгвістика, яка всебічно розглядає проблеми співвідношення мови та свідомості людини, її роль у пізнавальних процесах та вивчає форми взаємодії між мовою та когнітивними можливостями людини та психолінгвістика, яка розглядає вербальні засоби маніпуляції та впливу на свідомість людини. Вважаємо за доцільне дослідити саме дискурсивні маркери м’якого впливу у діловому тексті китайської мови, як засоби досягнення ефективної ділової комунікації.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17497
Appears in Collections:2023 Вип. 6

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shevchenko.pdf2.15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.