Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19696
Назва: Інклюзивна модель як альтернатива традиційній моделі економічного розвитку
Автори: Седляр, Д. О.
Седляр, М. О.
Ключові слова: економічне зростання
інклюзивна модель
стратегічний розвиток країн світу
концепція інклюзивного зростання
інклюзивне зростання в економіці
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Бібліографічний опис: Седляр Д. О. Інклюзивна модель як альтернатива традиційній моделі економічного розвитку / Д. О. Седляр, М. О. Седляр // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 224-227..
Короткий огляд (реферат): Країни, які прагнуть до сталого та справедливого розвитку, переходять до альтернативних моделей, таких як економіка щастя та інклюзивна модель економічного зростання. Ці моделі орієнтовані на покращення рівня життя людей, зменшення нерівності та забезпечення справедливого розподілу результатів економічного зростання. Слід відмітити, що не існує єдиної універсальної моделі розвитку і кожна країна повинна розробити свою власну модель, яка відповідатиме її специфічним умовам та потребам. Але Україні уже зараз потрібно визначатися з орієнтиром, тому що подальша імплементація моделі вимагає відповідного законодавчого затвердження та урегулювання, підготовки освітнього, промислового, наукового підґрунтя тощо. А це додатковий час, втрата якого може негативно позначитися на можливостях економічного розвитку нашої країни та її інтеграції у європейський та світовий простір в найближчому майбутньому.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19696
Розташовується у зібраннях:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sedlyar.pdf445.57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.