Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19696
Title: Інклюзивна модель як альтернатива традиційній моделі економічного розвитку
Authors: Седляр, Д. О.
Седляр, М. О.
Keywords: економічне зростання
інклюзивна модель
стратегічний розвиток країн світу
концепція інклюзивного зростання
інклюзивне зростання в економіці
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Седляр Д. О. Інклюзивна модель як альтернатива традиційній моделі економічного розвитку / Д. О. Седляр, М. О. Седляр // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 224-227..
Abstract: Країни, які прагнуть до сталого та справедливого розвитку, переходять до альтернативних моделей, таких як економіка щастя та інклюзивна модель економічного зростання. Ці моделі орієнтовані на покращення рівня життя людей, зменшення нерівності та забезпечення справедливого розподілу результатів економічного зростання. Слід відмітити, що не існує єдиної універсальної моделі розвитку і кожна країна повинна розробити свою власну модель, яка відповідатиме її специфічним умовам та потребам. Але Україні уже зараз потрібно визначатися з орієнтиром, тому що подальша імплементація моделі вимагає відповідного законодавчого затвердження та урегулювання, підготовки освітнього, промислового, наукового підґрунтя тощо. А це додатковий час, втрата якого може негативно позначитися на можливостях економічного розвитку нашої країни та її інтеграції у європейський та світовий простір в найближчому майбутньому.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19696
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sedlyar.pdf445.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.