Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19608
Title: Специфіка співробітництва ЄС та України в умовах війни
Authors: Мамонтова, Е. В.
Keywords: євроінтеграція
Європейське співтовариство
вроінтеграційна стратегія України
війна
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Мамонтова Е. Специфіка співробітництва ЄС та України в умовах війни / Е. Мамонтова // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 51-53.
Abstract: Сьогодні ключовим чинником, що вплинув на темпи та філософію реалізації євроінтеграційної стратегії України, стала широкомасштабна агресія рф. Війна об’єднала українську націю навколо цінностей гідності, свободи, незалежності. Українці своїм мужнім супротивом довели непохитну вірність європейському вибору. Все це не могло не позначитись на активізації двостороннього процесу євроінтеграції. Політика ЄС щодо України отримала новий поштовх. Колосальні гуманітарні та матеріальні втрати, що несе Україна в цій війні, змусили Європейське співтовариство переглянути підходи та пріоритети у сфері безпеки та по новому подивитись на місце України в системі колективної безпеки.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19608
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mamontova.pdf417.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.