Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18303
Назва: Фонетико-фонематичне недорозвинення мовлення у дошкільників із дизартрією
Автори: Форостян, Ольга Іванівна
Forostjan, Olha Ivanivna
Чернийчук, Д.
Ключові слова: дошкільна освіта
дошкільники
недорозвинення мовлення
фонетико-фонематична проблема
дизартрія
Дата публікації: 2023
Видавництво: Букаєв Вадим Вікторович
Бібліографічний опис: Форостян О.І. Фонетико-фонематичне недорозвинення мовлення у дошкільників із дизартрією / О.І Форостян, Д. Чернийчук // Проблеми реабілітації: Збірник наукових праць (за матеріалами науково-практичної конференції). - Одеса : С. 224-228.
Короткий огляд (реферат): Розвиток мовлення з умінням чіткої вимовизвуків, іх розрізнення, володіння артикуляційного апарату з правильною будовою слів – все це на даний час є поширеною проблемою серед дітей дошкільного віку з дизартрією. Правильна вимова стає одним із показників готовності дітей до шкільного навчання. Формування письмового мовлення відбувається на основі усної, тому при порушені фонематичного слуху в дітей зростає ймовірність порушення письма та читання, що в подальшому призведе до поганого оволодіння цими видами діяльності та внаслідок чого може виникнути дисграфія або дислексія. П'ятий та шостий роки життя – оптимальний час для виховання особливої форми фонематичного слуху, розвитку орієнтовної діяльності у звуковому потоці. Отже, формування фонематичного слуху необхідно вважати первинним і дуже важливим завданням початкового етапу навчання рідної мови.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18303
Розташовується у зібраннях:2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Forostjan, Cherniychuk.pdf3.23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.