Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16732
Назва: Бібліотечно-інформаційна діяльність у цифровому середовищі в умовах воєнного стану в Україні
Автори: Брагінська, В. В.
Щабельник, В. В.
Ключові слова: Наукова бібліотека Національного юридичного Ярослава Мудрого
дистанційні послуги
вебпослуги
соціальні мережі (СМ)
воєнний стан
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Брагінська В. В. Бібліотечно-інформаційна діяльність у цифровому середовищі в умовах воєнного стану в Україні / В. В. Брагінська, В. В. Щабельник // Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського) : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної бібліотечної конференції (17 листопада 2022 р., м. Одеса) / упоряд. О. П. Спасскова, І. В. Панченко, О. А. Максим. – Одеса : Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, 2023. – С. 57-63.
Короткий огляд (реферат): Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну у лютому 2022 р. Наукова бібліотека Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (НБ НЮУ ім. Ярослава Мудрого), як і більшість бібліотек Харківщини, опинилася в зоні бойових дій. Фізичний простір НБ став закритим для відвідування, комунікації напрацьовані роками разом із багатьма іншими сферами життя перестали функціонувати. Спираючись на досвід, який ми отримали під час карантинних обмежень, було сформовано модель управління бібліотекою та її діяльності в умовах воєнного стану. Майже всю роботу бібліотеки було переведено у дистанційний режим та перенесено в єдиний інформаційний простір університету, що уможливило безпечно надавати інформаційні, довідкові, бібліографічні послуги викладачам, аспірантам і студентам. Інформаційна підтримка освітньо-наукової діяльності університету є пріоритетним завданням НБ. Було забезпечено стійкий, високошвидкісний доступ до електронних навчальних та наукових ресурсів, сайтів бібліотек, баз даних (БД), освітньої платформи Moodle тощо. Науковцям, викладачам, здобувачам освіти надано можливість безкоштовно працювати із міжнародними інформаційними ресурсами : галузевими колекціями провідних бібліотек світу на міжнародній платформі Exlibris RapidiLL; повнотекстовими науковими журналами і книгами від 200 видавців світу у межах проєкту Research4Life; базами ScienceDirect, Scopus, Researcher Discovery компанії Elsevier; платформами Web of Science, LexisNexis, ProQuest; системою міжнародного міжбібліотечного абонементу RapidILL на платформі Ex Libris; EBSCO.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16732
Розташовується у зібраннях:Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Braginska, Shchabelnik .pdf2.33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.