Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16731
Назва: Наукова бібліотека закладу вищої освіти – переформатування діяльності в умовах реорганізації
Автори: Бакуменко, Л. Г.
Ключові слова: бібліотека
наукова бібліотека
заклад вищої освіти
реорганізація
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Бакуменко Л. Г. Наукова бібліотека закладу вищої освіти – переформатування діяльності в умовах реорганізації / Л. Г. Бакуменко // Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського) : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної бібліотечної конференції (17 листопада 2022 р., м. Одеса) / упоряд. О. П. Спасскова, І. В. Панченко, О. А. Максим. – Одеса : Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, 2023. – С. 53-56.
Короткий огляд (реферат): Процес реорганізації складний та тривалий, вирішення поставлених завдань ускладнюється ще й тим, що в Україні тривають воєнні дії, майже у всіх філіях пошкоджено майно та приміщення бібліотеки, немає доступу до робочих місць та бібліотечних фондів, співробітники знаходяться у різних куточках країни та світу. Сьогодні ми працюємо переважно онлайн над створенням та наповненням електронних ресурсів НБ ДБТУ на основі інтегрованих електронних ресурсів чотирьох реорганізованих вишів, долаючи всі складнощі доступу до цих ресурсів, які у ситуації, що склалася, є основним інформаційним джерелом для здобувачів вищої освіти, викладачів та науковців ДБТУ. Багато вже зроблено, багато ще попереду. Треба звернути увагу на мобільність працівників бібліотеки, їх професійні компетентності, прагнення до самоосвіти як життєву необхідність. Навіть у таких складних умовах бібліотекарі прагнуть отримувати навички саме віртуальної мобільності, яка має досить серйозні перспективи, пов’язані з процесами модернізації та інформатизації освіти, тому що основою глобального процесу інформатизації суспільства є саме інформатизація освіти, яка повинна випереджати інформатизацію інших напрямів суспільної діяльності, оскільки саме тут формуються соціальні, психологічні, загальнокультурні і професійні компетенції для інформатизації суспільства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16731
Розташовується у зібраннях:Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bakumenko.pdf2.33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.