Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11662
Назва: Прагматизм Артура Шопенгауера
Автори: Паіл, Р. О.
Виноградова, Наталія Михайлівна
Виноградова, Наталия Михайловна
Vynogradova, Natalia Mikhailivna
Ключові слова: прагматизм
Артур Шопенгауер
Чарльз Пірс
тихізм
агапізм
синехізм
Дата публікації: 2021
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Паіл Р. О. Прагматизм Артура Шопенгауера / Р. О. Паіл, Н. М. Виноградова // Південноукраїнські наукові студії : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених (м. Одеса, 16-17 грудня, 2020 р.) / Наук. ред.: О. Б. Петінова. – Одеса: ПНПУ ім. К. Д. Ушинського, 2021. С. 95–97.
Короткий огляд (реферат): Важливе місце у міркуваннях Шопенгауера щодо співстраждання посідає думка про те, що лише страждання, а не радість іншого, включає дію співпереживання як мотив ставлення до іншого. Відкриваючи для себе світ як суцільне страждання, моральна людина не може утверджувати його діяльністю своєї волі. Завдання моральної волі полягає у пригніченні волі до життя через самообмеження. В ідеалі приборкана воля переходить у ніщо. "Немає волі — немає уявлення, немає світу. Перед нами залишається ніщо". Отже, етика та філософія Шопенгауера містить у собі гуманістичний критерій моральності. Він наявний у самій людині як страждаючій та пізнаючій істоті. Також, Шопенгауер вважає, що життя та бажання – це велика трагедія, яка лише своїм існуванням множить почуття трагедії кожного дня.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/11662
Розташовується у зібраннях:Південноукраїнські наукові студії (2021)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Паіл Р.О..pdf934.53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.