Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6674
Назва: Педагогічне наставництво у професійному становленні учителів: діяльнісний підхід
Автори: Осипова, Тетяна Юріївна
Osipova, Tetyana Yuryivna
Ключові слова: діяльнісний підхід
педагогічне наставництво
формування активної позиції
майбутні вчителі
пізнавальна і творча діяльності
педагог-наставник
педагогічна підтримка студентів
професійний й особистісний розвиток
Дата публікації: 2018
Видавництво: Одеський державний університет внутрішніх справ
Бібліографічний опис: Осипова Т. Ю. Педагогічне наставництво у професійному становленні учителів: діяльнісний підхід / Т. Ю. Осипова // Матеріали VI Міжнародної науково-практичної інтернет- конференції «Становлення особистості професіонала: перспективи та розвиток» 23 березня 2018 р. – Одеса : ОДУВС, 2018. – С. 169-174.
Короткий огляд (реферат): Одним із основних завдань Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року визначено побудову ефективної системи національного виховання на засадах загальнолюдських, полікультурних, громадянських цінностей, забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного розвитку дитини, формування соціально зрілої творчої особистості, громадянина України і світу, підготовка молоді до свідомого вибору сфери життєдіяльності, що передбачає розроблення цілісної системи виявлення та психолого-педагогічного супроводу обдарованої молоді, забезпечення створення умов для її розвитку, соціалізації та подальшого професійного зростання. Застосування діяльнісного підходу в педагогічному наставництві передбачає необхідність формування у студентів активної позиції, коли майбутні вчителі виступають активними суб'єктами пізнавальної і творчої діяльності, спрямованої на засвоєння навчального матеріалу та набуття вмінь використовувати їх у різноманітних ситуаціях, а також на розвиток особистісних якостей, необхідних у подальшій педагогічній діяльності. Роль педагога-наставника, як нам убачається, полягає в педагогічній підтримці студентів у професійному й особистісному розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6674
Розташовується у зібраннях:Кафедра педагогіки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pedag nastavn.pdf2.7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.