Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6673
Title: Спрямування майбутніх учителів на формування професійного іміджу як педагогічна умова їхньої підготовки до педагогічного наставництва
Authors: Осипова, Тетяна Юріївна
Osipova, Tetyana Yuryivna
Keywords: педагогіка
методика виховної роботи
основи педагогічної майстерності
особистість сучасного вчителя
педагогічна техніка вчителя
підготовка майбутніх учителів
педагогічне наставництво
імідж педагога-наставника
етапи, засоби реалізації педагогічної умови
Issue Date: 2017
Publisher: ПостМетодика
Citation: Осипова Т. Ю. Спрямування майбутніх учителів на формування професійного іміджу як педагогічна умова їхньої підготовки до педагогічного наставництва / Т. Ю. Осипова // ПостМетодика. Секція 2. Психолого-педагогічні умови формування творчої особистості педагога. № 2–3 (129–130). - Кременчук, 2017. - С. 81–86.
Abstract: У статті розглянуто підходи науковців до трактування понять «імідж», «імідж учителя», визначено сутність поняття «професійний імідж педагога-наставника». Обґрунтовано педагогічну умову «спрямування майбутніх учителів на формування професійного іміджу педагога-наставника» й презентовано методику її поетапної (теоретико-збагачувальний, практико-дієвий, самостійно-інтарпретаційний етапи) реалізації в процесі підготовки майбутніх учителів до педагогічного наставництва. Засобами реалізації зазначеної педагогічної умови виступили лекційні і практичні заняття (семінари, рольові ігри, вправи, експрес-діагностика, колаж), виконання самостійної творчої діяльності (інтерпретація притч, розробка імідж-карт). З’ясовано, що цілеспрямована робота сприяла усвідомленню студентами ролі професійного іміджу педагога-наставника, значущості його впливу на формування особистості учня, а також розвитку особистісних якостей, що визначені складовими особистісного компонента у структурі підготовленості майбутніх учителів до педагогічного наставництва.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6673
Appears in Collections:Кафедра педагогіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Osypova Spryam.pdf392.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.