Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18250
Назва: Формування навичок розуміння тексту в учнів початкових класів із тяжкими порушеннями мовлення
Автори: Лещій, Наталія Петрівна
Leshchii, Nataliia Petrovna
Верещак, О. В.
Ключові слова: початкаві класи
порушення мовлення
формування навичок
формування навичок розуміння тексту
Дата публікації: 2023
Видавництво: Букаєв Вадим Вікторович
Бібліографічний опис: Лещій Н. П. Формування навичок розуміння тексту в учнів початкових класів із тяжкими порушеннями мовлення / Н. П. Лещій, О. В. Верещак // Проблеми реабілітації: Збірник наукових праць (за матеріалами науково-практичної конференції). - Одеса : С. 61-65.
Короткий огляд (реферат): Актуальність дослідження визначається тим, що одним із найважливіших завдань методики розвитку мовлення є навчання сприйняття, розуміння та відтворення мовленнєвого повідомлення. Від вміння правильно сприймати та інтерпретувати отриману інформацію значною мірою залежить успішність учнів. Розуміння пояснень учителя та матеріалів шкільних підручників визначає якість засвоєння знань з усіх шкільних предметів. Для цього учень потребує достатнього оволодіння вмінням розуміти й відтворювати усний і письмовий тексти. У сучасних психолого-педагогічних дослідженнях відзначається, що навички та вміння сприймати мовлення в процесі свого спонтанного розвитку не досягають рівня, необхідного для повноцінного навчання дітей у школі. Встановлено, що навіть у дітей шкільного віку, з нормо-типовим розвитком, з різних причин сприйняття і розуміння мовлення ніколи не досягає 100%, а іноді знаходиться на рівні 50% і нижче. Відтак, для дітей з тяжкими порушеннями мовлення проблема розуміння тексту є особливо актуальною.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18250
Розташовується у зібраннях:2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Leshchii, Vereshchak.pdf3.23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.