Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17930
Title: Дослідження питання соціальної адаптації дітей з порушеннями інтелектуального розвитку у психолого-педагогічній літературі
Authors: Маматова, Зульфія Раїсівна
Mamatova, Zulfiia Raisivna
Соколова, С. О.
Keywords: соціальна адаптація дітей
порушення інтелектуального розвитку
соціально-психологічна адаптація
Issue Date: 2021
Publisher: Букаєв Вадим Вікторович
Citation: Маматова З. Р. Дослідження питання соціальної адаптації дітей з порушеннями інтелектуального розвитку у психолого-педагогічній літературі / З. Р. Маматова, С. О. Соколова // Проблеми реабілітації: зб. наук. праць / редкол. : О.І.Форостян та ін. - Одеса: видавець Букаєв Вадим Вікторович, 2021. - С. 51-54.
Abstract: У дослідженні відмічається відносна збереженість у дітей з порушеннями інтелектуального розвитку емоційної сфери, порівняно з пізнавальною, що передбачає здійснення на неї опори в процесі підготовки до соціально-психологічної адаптації. Узагальнення результатів наведених досліджень показує, що особливості власне соціально-психологічної адаптації дітей з порушеннями інтелектуального розвитку з урахуванням її суті, показників та явищ, що розглядаються як її механізми ще не були спеціальним предметом вивчення у спеціальній педагогіці та психології. Відповідно, не вивчалося і питання визначення найважливіших змістових ліній (складових) сприяння соціально- психологічній адаптації старшокласників зазначеної категорії та добору адекватних особливостям учнів педагогічних засобів впливу.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17930
Appears in Collections:2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mamatova.pdf1.53 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.