Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17217
Title: Теоретичні та прикладні основи професійної діяльності перекладачі : для здобувачів вищої освіти за спеціальністю "Філологія" ( Перекладознавство)": навчальний посібник
Authors: Попова, Олександра Володимирівна
Popova, Oleksandra Volodymyrivna
Keywords: перекладознавство
вивчення англійської мови
прикладна лінгвістика
виробнича практика
професійної діяльності перекладачів
професійно-мовленнєва підготовка майбутніх перекладачів
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Попова О. В. Теоретичні та прикладні основи професійної діяльності перекладачі : для здобувачів вищої освіти за спеціальністю "Філологія" ( Перекладознавство)": навчальний посібник. Одеса: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», 2023. – 130 с.
Abstract: Навчальний посібник «Теоретичні та прикладні основи професійної діяльності перекладачів» розроблений для здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю «Філологія» і вивчають англійську мову як основну іноземну. Навчальний курс побудований на професійно-орієнтованому матеріалі та охоплює актуальні питання в галузі перекладознавства та прикладної лінгвістики (професійне портфоліо перекладача, перекладацька компетентність, дискурс, принципи і педагогічні умови професійно-мовленнєвої підготовки майбутніх перекладачів, контекстний підхід у навчанні тощо). Вправи для практичних занять відображають тематичний матеріал навчального курсу та спрямовані на розвиток умінь здійснювати письмовий (повний, скорочений, анотований) і усний переклад (послідовний, переклад з аркуша) текстів різної дискурсивної спрямованості. Набуті студентами знання і навички багатовекторного перекладу можуть забезпечити їм успішність реалізації професійної діяльності. Посібник також може прислужитися викладачам англійської мови широкого профілю, практикуючим перекладачам та студентам філологічних факультетів ЗВО для проходження виробничої практики.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17217
Appears in Collections:Кафедра перекладу і теоретичної та прикладної лінгвістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Popova Oleksandra Volodymyrivna.pdf1.06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.