Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17053
Title: Навчальний посібник до дисципліни «Сімейна педагогіка» для здобувачів освіти першого освітнього рівня (бакалавр) вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна педагогіка (Додаткова спеціальність: Логопедія)
Authors: Бужина, Ірина Вячеславівна
Buzhyna, Iryna Vyacheslavivna
Keywords: сімейна педагогіка
майбутній вихователь дошкільного закладу
сім’я
виховання дітей у сім’ї
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Бужина І. В. Навчальний посібник до дисципліни «Сімейна педагогіка» для здобувачів освіти першого освітнього рівня (бакалавр) вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна педагогіка (Додаткова спеціальність: Логопедія). - Одеса: Університет Ушинського, 2022. - 101 с.
Abstract: Дисципліні «Сімейна педагогіка» відводиться особлива роль у формуванні особистості майбутнього вихователя дошкільного закладу (Логопеда), оскільки мета цієї дисципліни - сформувати у студентів наукові поняття про теорію і методику виховання, її цілі та завдання; допомогти їм в оволодінні основними теоретичними знаннями та практичними вміннями щодо виховання особистості в сім’ї та навчити їх застосовувати ці знання і вміння в майбутній професійній діяльності. Педагогічне вивчення проблем виховання дітей у сім’ї – справа надзвичайно актуальна і досить складна. Понятійний апарат, сутність явища, особливості, закономірності сімейного виховання, стан поглядів народної й наукової педагогіки, взаємозв’язок та взаємовплив світоглядних позицій, етнічне, соціокультурне, кроскультурне та полікультурне світосприйняття сім’ї вимагає об’єднання наукових зусиль філософів, істориків, педагогів, психологів, демографів для подальшого розвитку ідей сімейної педагогіки. Наука про сімейне виховання – відносно нова галузь знань про виховання дітей у сім’ї і її подальший розвиток залежить від багатої спадщини минулого, вивчення її історії, першоджерел, маловідомих праць як вітчизняних, так і зарубіжних авторів.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17053
Appears in Collections:Кафедра сімейної та спеціальної педагогіки і психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Buzhyna Iryna Vyacheslavivna.pdf783.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.