Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1644
Назва: Методологічні та теоретичні проблеми психології : програмний конспективний довідник
Автори: Велитченко, Леонід Кирилович
Velytchenko, Leonid Kyrylovych
Подшивалкіна, Валентина Іванівна
Podshyvalkina, Valentyna Ivanivna
Ключові слова: методологічні проблеми психології
теоретичні проблеми психології
психологічне знання
тестові завдання
наукове знання
methodological problems of psychology
theoretical problems of psychology
psychological knowledge
test tasks
scientific knowledge
Дата публікації: 2009
Видавництво: СВД Черкасов М. П.
Бібліографічний опис: Велитченко Л. К. Методологічні та теоретичні проблеми психології : програмний конспективний довідник / Л. К. Велитченко, В. І. Подшивалкіна ; Одеський національний університет імені І. І. Мечникова . – Одеса : СВД Черкасов М. П., 2009. – 280 с.
Короткий огляд (реферат): До змісту довідника залучено концептуальні поняття, які відтворюють загальну проблематику та стан сучасної методології психологічної науки. Довідник може стати у нагоді викладачам психології, студентам, магістрантам, аспірантам, докторантам. Крім цього довідник доповнено новітніми науковими публікаціями, які у своїй сукупності відтворюють погляд учених-психологів на методологічні та теоретичні тенденції у сучасній психології. У довіднику наведені тестові завдання для самостійної роботи студентів. Тестові завдання дозволяють оцінювати рівень сформованості знань. Застосування даного довідника орієнтоване на його використання лектором на лекціях як схема викладу учбового матеріалу з відповідної теми та для самостійної роботи студентів. У додатку подано текстовий матеріал із монографій та наукової періодики за наступними ключовими словами: методологія психології; специфіка психологічного знання; наукове та не наукове психологічне знання; парадигма; класична та постнекласична парадигми науки; проблема об'єктивності; теорія; структура психологічних учінь; метод та методика; категорії психології (віддзеркалення, свідомість, діяльність, особистість, спілкування); основні принципи психології (активність, розвиток, детермінізм, системність); психофізична та психофізіологічна проблеми.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1644
ISBN: 978-966-8835-73-5
Розташовується у зібраннях:Кафедра теорії та методики практичної психології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Велитченко Методолог..pdf2.02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.