Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13524
Title: Застосування досвіду Франції в реформуванні пенсійної системи в Україні
Authors: Швєц, К.
Keywords: пенсійна система в Україні
досвід європейських країн
дефіцит бюджету пенсійного забезпечення
французька система пенсійного забезпечення
базові пенсії
виплата пенсій
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України
Citation: Швєц К. Застосування досвіду Франції в реформуванні пенсійної системи в Україні / К. Швєць // Порівняльне публічне управління та адміністрування : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. 28 травня 2021 р. / за заг. ред. Н.М. Колісніченко. – Одеса : ОРІДУ НАДУ, 2021. – С. 57-62.
Abstract: Система пенсійного забезпечення – це складний організаційний механізм, який представлений багаторівневими – державними та професійно-галузевими, загальними та додатковими, але загальнонаціональними та обов’язковими схемами страхування. Це проявляється у тому, що при збереженні державного регулювання солідарної системи пенсійного забезпечення діють механізми накопичувального, страхового та недержавного пенсійного забезпечення. Велике значення у Франції набуває тенденція приватизації пенсійних зобов’язань держави. Це передбачає, своєю чергою, передачу зобов’язань держави щодо страхового пенсійного забезпечення (додаткової державної пенсії) працівників приватним організаціям. Такий досвід державного управління необхідно враховувати при реформуванні пенсійної системи України.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/13524
Appears in Collections:Кафедра освітнього менеджменту та публічного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shvets K.2021.pdf1.92 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.