Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9895
Title: Методичні засади розвитку адаптаційних можливостей учнів основної школи у процесі занять фізичним вихованням
Other Titles: Methodological bases of adaptive capacities basic school pupils in physical education
Authors: Босенко, Анатолій Іванович
Bosenko, Anatoliy Ivanovych
Keywords: фізичний розвиток
educational and methodical support
Issue Date: Nov-2017
Publisher: ТОВ «Видавництво «Десна Поліграф»
Abstract: У дисертації досліджено теоретико-методичні засади розвитку адаптаційних можливостей учнів основної школи у процесі фізичного виховання та визначено перспективи впровадження у підготовку сучасних вчителів фізичного виховання, фізичної культури і основ здоров’я у вищих навчальних закладах. Визначено сутність феномену розвитку адаптаційних можливостей учнів основної школи в процесі фізичного виховання, виявлено чинники впливу, вікові і гендерні особливості. Визначено педагогічні умови, розроблено модель та науково-методичне забезпечення розвитку адаптаційних можливостей учнів основної школи у процесі фізичного виховання. Здійснено експериментальне дослідження й системний моніторинг складових розвитку адаптаційних можливостей і рівня здоров’я учнів основної школи у процесі фізичного виховання, проведено поетапне дослідження застосування методик комплексної оцінки розвитку адаптаційних можливостей учнів основної школи в процесі фізичного виховання та визначено перспективи їх впровадження у підготовку сучасного вчителя фізичного виховання у вищих навчальних закладах. Проведено педагогічний експеримент, за результатами якого встановлено позитивну динаміку сформованості готовності майбутніх учителів фізичного виховання, фізичної культури і основ здоров’я до використання методик комплексної оцінки розвитку адаптаційних можливостей учнів основної школи в практичній педагогічній діяльності, підтверджена ефективність впровадження моделі.
Description: Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук. 13.00.02 – теорія та методика навчання (фізична культура, основи здоров’я). Рукопис.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9895
Appears in Collections:Кафедра біології і охорони здоров’я

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bosenko_A_ Ареф ДПН.pdfБосенко А.І. Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук. 13.00.02 – теорія та методика навчання (фізична культура, основи здоров’я)1.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.