Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/20015
Назва: Демократія як фактор світопорядкової динаміки
Автори: Спірідонов, М. Ю.
Ключові слова: переваги та недоліки демократії
світопорядкова динаміка
причинно-наслідкові зв’язки
логіка історичного генезису
тенденції суспільного розвитку
інформаційне забезпечення суспільно-політичних процесів
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Спірідонов М. Ю. Демократія як фактор світопорядкової динаміки / М. Ю. Спірідонов// Перспективи : соціально-політичний журнал. – 2024. – № 1. – С. 125-133.
Короткий огляд (реферат): Актуальність тематики демократії як фактору світопорядкової динаміки обумовлена кризовим станом сучасних світопорядкових реалій, у межах яких демократії відводиться важливе детермінативне значення. Важливою специфічною ознакою теперішньої світопо- рядкової стагнації є не апріорні недоліки демократії, а апостеріорні вади політичних, управ- лінських та фінансових еліт, які тривалий час приховували свою некомпетентність і безвід- повідальність за квазідемократичним наративом, намагаючись навіяти враження, що саме вони є автентичними репрезентантами демократичних процедур, норм і принципів. Так людство опинилося перед двоєдиною метою: з одного боку, побудувати новий світопорядок, який виявиться більш ефективним і справедливим за попередній; з іншого боку, не допускати в подальшому репрезентування демократії тими, хто має до неї вкрай віддалений стосунок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/20015
Розташовується у зібраннях:2024

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
19.pdf293.87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.