Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19724
Назва: Арт-терапевтичні практики в роботі з підлітками, які пережили домашнє насильство
Автори: Нагурнова, Н. Д.
Герасимчук, В. В.
Ключові слова: домашнє насильство
підлітковий вік
психологічна допомога
арт-терапія
сімейне насильствог
дитяча психотравма
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Бібліографічний опис: Нагурнова Н. Д. Арт-терапевтичні практики в роботі з підлітками, які пережили домашнє насильство / Н. Д. Нагурнова // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 273-275.
Короткий огляд (реферат): Домашнє насильство може мати серйозні наслідки для психологічного та емоційного стану підлітків, включаючи посттравматичний стрес, депресію, тривожність та порушення міжособистісних відносин. Наслідки від домашнього насильства можуть бути не тільки фізичними, а й емоційними та психологічними, і потребують комплексного підходу для зцілення. Висвітлення ефективності арт-терапевтичних практик у роботі з підлітками, які постраждали від домашнього насильства. Підкреслити важливість і потенціал арт-терапевтичних практик як інструменту для підтримки та зцілення молоді, яка стикається з наслідками домашнього насильства. Предметом дослідження є ефективність використання арт-терапевтичних практик у роботі з підлітками, які постраждали від домашнього насильства. Дослідження спрямоване на аналіз наукових статей, досліджень та практичного досвіду з метою визначення того, як арт-терапія впливає на емоційне відновлення та психологічний стан підлітків, що пережили насильство вдома.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19724
Розташовується у зібраннях:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
nagurnova.pdf391.21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.