Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19720
Title: Роль кібергігієни у безпеці та розвитку українського суспільства
Authors: Лунгол, О. М.
Keywords: кібергігієна
українське суспільство
цифрове середовище
діджиталізація освітнього простору
кібербезпека
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Лунгол О. М. Роль кібергігієни у безпеці та розвитку українського суспільства / О. М. Лунгол // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 268-270.
Abstract: Кібергігієна – це концепція та практика забезпечення безпеки та захисту користувачів в цифровому середовищі. Кібергігієна включає в себе набір знань, навичок і правил, спрямованих на захист користувачів від кіберзагроз, виявлення й усунення можливих ризиків в Інтернеті. У світі, де віртуальна реальність і реальний світ все більше зливаються, важливо мати розуміння того, як захищати свої дані, приватність, фінанси та інші аспекти свого цифрового життя. Кібергігієна включає в себе розуміння різних видів кіберзагроз, таких як віруси, шкідливі програми, фішинг, DDoS-атаки тощо; знання про те, як виявити підозрілі активності і вчасно реагувати на них; вміння створювати якісні паролі, використовувати двофакторну аутентифікацію, регулярно оновлювати програмне забезпечення та антивіруси на пристроях. Зважаючи на популярність соціальних мереж та месенджерів, важливим аспектом кібергігієни є усвідомлення користувачами наслідків розміщення особистої інформації, фотографій та інших відомостей в соціальних мережах. Актуальним питанням кібергігієни є знання про захист банківських реквізитів, безпечний переказ коштів та здійснення покупок в Інтернет-магазинах.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19720
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
lungol.pdf411.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.