Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19718
Назва: Специфіка вітчизняних театральних перформансів в умовах війни
Автори: Крипчук, М. В.
Ключові слова: військова агресія
ракетні обстріли
вистави-перформанс
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Бібліографічний опис: Крипчук М. В. Специфіка вітчизняних театральних перформансів в умовах війни / М. В. Крипчук // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 266-268.
Короткий огляд (реферат): У більшості вистави-перформанси, присвячені різноманітним аспектам теми війни рф проти України не мають сюжетної фабули – дія в них не містить послідовного розвитку подій і не спирається на причинно-наслідкові зв’язки, а складається з дискретних ситуацій, що скоріше розвивають лінійність оповіді. Їх концепції передбачають звернення до форми перформансу з характерною для неї ідеєю співучасті глядача і переживання ними ламінального стану, що досягається завдяки використанню сценічних прийомів, медитативного характеру музики та застосування елементів ритуалу, а також засобом залучення глядача в семантичне павутиння, яке передбачає гру з сенсами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19718
Розташовується у зібраннях:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Krypchuk.pdf423.25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.