Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19702
Назва: Музика у видовищно-театралізованих заходах як каталізатор соціокультурного розвитку українського суспільства
Автори: Белименко, Л. І.
Ключові слова: українська музика
театралізоване видовище
загальносценічний художній образ
синтетичний жанр
сценічне мистецтво
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Бібліографічний опис: Белименко Л. І. Музика у видовищно-театралізованих заходах як каталізатор соціокультурного розвитку українського суспільства / Л. І. Белименко // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 245-247.
Короткий огляд (реферат): Музика, як невіддільна частина видовищно-театралізованих заходів, несе не лише естетично-розважальну функцію, але і відіграє важливу роль у відображенні та взаємодії з соціокультурними тенденціями сучасного українського суспільства. Вона не лише створює атмосферу й підкреслює емоційний контекст, але й активно впливає на сприйняття інформації глядачами, відіграє важливу роль у формуванні їхніх поглядів та ідентичності. Шляхом використання різних жанрів та напрямків, музика відображає різноманітні аспекти культурного життя України від традиційних народних стилів до сучасних музичних течій, відтворюючи та коментуючи актуальні соціальні та політичні події. Таким чином, музика сприяє діалогу між традицією та сучасністю, індивідуальністю й масовою свідомістю, допомагає розвитку культурного розмаїття та ідентичності українського суспільства, стає важливим каталізатором соціокультурного розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19702
Розташовується у зібраннях:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Belymenko.pdf405.55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.