Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19702
Title: Музика у видовищно-театралізованих заходах як каталізатор соціокультурного розвитку українського суспільства
Authors: Белименко, Л. І.
Keywords: українська музика
театралізоване видовище
загальносценічний художній образ
синтетичний жанр
сценічне мистецтво
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Белименко Л. І. Музика у видовищно-театралізованих заходах як каталізатор соціокультурного розвитку українського суспільства / Л. І. Белименко // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 245-247.
Abstract: Музика, як невіддільна частина видовищно-театралізованих заходів, несе не лише естетично-розважальну функцію, але і відіграє важливу роль у відображенні та взаємодії з соціокультурними тенденціями сучасного українського суспільства. Вона не лише створює атмосферу й підкреслює емоційний контекст, але й активно впливає на сприйняття інформації глядачами, відіграє важливу роль у формуванні їхніх поглядів та ідентичності. Шляхом використання різних жанрів та напрямків, музика відображає різноманітні аспекти культурного життя України від традиційних народних стилів до сучасних музичних течій, відтворюючи та коментуючи актуальні соціальні та політичні події. Таким чином, музика сприяє діалогу між традицією та сучасністю, індивідуальністю й масовою свідомістю, допомагає розвитку культурного розмаїття та ідентичності українського суспільства, стає важливим каталізатором соціокультурного розвитку.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19702
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Belymenko.pdf405.55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.