Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19691
Title: Угода мерів щодо клімату та енергії як напрям регіонального співробітництва Україна–ЄС
Authors: Макарець, С. В.
Keywords: регіональне співробитництво
Україна–ЄС
східне партнерство
глобальний рух
зміна клімату
енергетична безпека
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Макарець С. В. Угода мерів щодо клімату та енергії як напрям регіонального співробітництва Україна–ЄС / С. В. Макарець // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 210-212.
Abstract: Співпраця між Україною та ЄС у сфері регіонального розвитку ґрунтується на спільних цілях сприяння економічному процвітанню, соціальній згуртованості та екологічній сталості. Через різні ініціативи, програми та партнерства обидві сторони прагнуть розв’язувати спільні проблеми та використовувати можливості для взаємної вигоди. Одним із напрямів такого співробітництва є залучення нашої держави до діяльності різноманітних європейських асоціацій, зокрема Угоди мерів щодо клімату та енергії. Угода мерів була започаткована у 2008 р. в Європі з метою об’єднати місцеві органи влади, які добровільно взяли на себе зобов’язання досягти та перевищити цілі ЄС у сфері клімату та енергії. Цього ж року до Угоди доєдналася й Україна. А з вересня 2011 р. вона стала одним із реалізаторів проєкту CoM East («Угода мерів – Схід»), який спрямований на об’єднання місцевих, регіональних та національних органів влади шести країн Східного партнерства в їх прагненні розвивати регіональну політику на основі принципів сталої енергії, посилення енергетичної безпеки та підтримки глобального руху в боротьбі зі змінами клімату.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19691
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
macaret.pdf431.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.