Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19690
Title: Фінансова інклюзія як аспект розвитку України
Authors: Грудініна, Д. В.
Проць, В. І.
Keywords: фінансова інклюзія
національна економіка
глобальні цілі сталого розвитку
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus»
Citation: Грудініна Д. В. Фінансова інклюзія як аспект розвитку України / Д. В. Грудініна, В. І. Проць // Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції ( м. Одеса, 30 квітня 2024 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024. – С. 200-202.
Abstract: Україна перебуває у стані війни, що безперечно впливає на всі аспекти функціонування держави, в тому числі національної економіки. Разом з цим відбувається процес відновлення до довоєнного рівня та поступальний розвиток, який здійснюється на шляху вступу до Європейського Союзу, одним з факторів якого є фінансова інклюзія в країні. Санія Ансар, Дуглас В. Арнер, Росс П. Баклі, Дірк А. Цецше та інші вчені зосереджувалися на дослідженні теоретичних засад і практичних аспектів розвитку фінансової інклюзії як на національному, так і на глобальному рівнях. Проте з трансформацією фінансових систем, модернізацією фінансових ринків та появою нових фінансових технологій та продуктів ця сфера стає ще більш актуальною та потребує нових підходів до пізнання. Фінансова інклюзія означає забезпечення населення та підприємств доступом до прийнятних за ціною фінансових продуктів і послуг, які відповідають їхнім потребам (такі як грошові перекази, заощадження, кредити, страхування) та надаються відповідальним і зручним способом. Ці продукти і послуги повинні бути доступними й безпечними для споживача, а також економічно обґрунтованими для надавача.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19690
Appears in Collections:Сучасна українська держава: вектори розвитку та шляхи мобілізації ресурсів (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Grudinina.pdf357.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.