Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18259
Назва: Адаптація та роль батьків в адаптаційному процесі дітей з рас під час вступу до організованого колективу
Автори: Пєнєзєва, Н. С.
Ключові слова: адаптиція дітей
роль батьків
аутистичний спект
Дата публікації: 2023
Видавництво: Букаєв Вадим Вікторович
Бібліографічний опис: Пєнєзєва Н. С. Адаптація та роль батьків в адаптаційному процесі дітей з рас під час вступу до організованого колективу / Н. С. Пєнєзєва // Проблеми реабілітації: Збірник наукових праць (за матеріалами науково-практичної конференції). - Одеса : С. 99-102.
Короткий огляд (реферат): На даний час проблема адаптації дітей з розладами аутистичного спектра в дитячих закладах дуже актуальна. За даними ВОЗ кількість дітей з цим діагнозом зростає на 13% за рік. Такі розлади на даний час зустрічаються у 1 з 68 дітей, а в середині 70х років у 1 з 5000. Повністю вилікувати аутизм не можливо, але симптоми можна коригувати: навчити дитину спілкуватися, обслуговувати себе, вчитися. Саме це завдання стоїть перед центрами реабілітації дітей з особливими потребами, але на початку роботи з абілітації дитини виникає проблема адаптації до нового середовища, розкладу дня, нових людей в його оточенні, що може викликати збільшення негативних симптомів аутизму, таких як агресія та аутоагресія, афективні реакції, збільшення проявів аутостимуляції, польова поведінка. Лише правильний підхід до адаптації зменшить стресову ситуацію для дитини та допоможе їй адаптуватися з найменшою шкодою для нервової системи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18259
Розташовується у зібраннях:2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Penezeva.pdf3.23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.