Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17004
Title: Проблеми реалізації наступності у навчанні стохастичної лінії у середній та вищій школі
Authors: Крамаренко, Т. Г.
Keywords: проблема наступності
стохастика
середня школа
заклад вищої освіти
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова Черкаський національний університет імені Б. Хмельницького Вінницький державний педагогічний університет імені М. Коцюбинського
Citation: Крамаренко Т. Г. Проблеми реалізації наступності у навчанні стохастичної лінії у середній та вищій школі / Т. Г. Крамаренко // Наступність у навчанні математики в умовах реформи загальної середньої освіти: реалії та перспективи: збірник наукових праць за матеріалами Всеукраїнської науково-практичної конференції, 26–28 грудня 2022 р. / Міністерство освіти і науки України, ДЗ «ПНПУ імені К. Д. Ушинського» [та ін.]. – Харків : Вид-во «Ранок», 2022. – С. 102-103.
Abstract: Проблеми з реалізації наступності характеризують як організаційно- психологічні, загальнодидактичні та спеціально-математичні. Як зазначають О. Іонова та інші дослідники, для вирішення проблем наступності доцільно застосовувати навчально-змістовий та організаційно-методичний напрями. Наступність є однією з необхідних умов для здійснення неперервності процесу опанування стохастичною лінією. Важливо забезпечувати у навчанні стохастики у школі і закладі вищої освіти єдність, взаємозв’язок та узгодженість мети, змісту, методів і форм навчання. Актуальними будуть для вчителів закладів середньої освіти та викладачів вищої школи посібники, методичні рекомендації стосовно шляхів і засобів цілеспрямованого забезпечення наступності у викладанні природничо-математичних дисциплін, використання сучасних педагогічних технологій у навчальному процесі. Досягнення наступності забезпечується методично і психологічно обґрунтованою побудовою навчальних програм, підручників, просуванням від простого до складнішого в навчанні та організації самостійної роботи учнів і студентів.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17004
Appears in Collections:Наступність у навчанні математики в умовах реформи загальної середньої освіти: реалії та перспективи (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022 (1).pdf3.14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.