Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16629
Title: Наступність у навчанні математики учнів 5-6 класів на основі предметної діяльності
Authors: Тарасенкова, Н. А.
Акуленко, І. А.
Keywords: наступність у навчанні математики
сприйняття математичного матеріалу
навчання математики
математична абстракція
Issue Date: 2022
Publisher: Вид-во "Ранок"
Citation: Тарасенкова Н. А. Наступність у навчанні математики учнів 5-6 класів на основі предметної діяльності / Н. А. Тарасенкова, І. А. Акуленко // Наступність у навчанні математики в умовах реформи загальної середньої освіти: реалії та перспективи: збірник наукових праць за матеріалами Всеукраїнської науково-практичної конференції, 26–28 грудня 2022 р. / Міністерство освіти і науки України, ДЗ «ПНПУ імені К.Д. Ушинського» [та ін.]. – Харків : Вид-во «Ранок», 2022. – С. 57-58.
Abstract: Відповідно до концепції Нової української школи, математична підготовка учнів в адаптаційному циклі базової середньої освіти (5-6 класи) має бути організована таким чином, щоб забезпечити різні види навчальної діяльності школярів, що полегшують їм сприймання, розуміння, закріплення способу розумової чи практичної дії. На цьому етапі важливо забезпечити умови для переходу від способів сприйняття математичного змісту, характерних для початкової школи, до способів роботи з математичним матеріалом виключно на рівні абстрактного мислення, що не потребує фізичних дій або візуалізації для його розуміння та засвоєння. Тому для учнів, особливо для тих із них, хто має проблеми зі сприйняттям теоретичного математичного матеріалу, доцільно попередньо організувати практичну предметну невербальну діяльність, яка залучає всі канали сприйняття інформації (кінестетичний, візуальний, аудіальний).
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16629
Appears in Collections:Наступність у навчанні математики в умовах реформи загальної середньої освіти: реалії та перспективи (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tarasenkova.pdf3.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.