Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16312
Назва: Афанасьєва Г. Роман В. Підмогильного «Місто» : жанрово-стильовий аспект
Автори: Афанасьєва, Галина
Авксентьєва, Галина Андріївна
Авксентьева, Галина Андреевна
Avksientieva, Halyna
Ключові слова: Підмогильний Валер’ян
жанрово-стильовий аспект
роман «Місто»
Дата публікації: 2022
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Афанасьєва Г. Роман В. Підмогильного «Місто» : жанрово-стильовий аспект / Галина Афанасьєва, Г. А. Авксентьєва // Літературна творчість Григорія Сковороди й сучасність (до 300-річчя від дня народження) : збірн. наук. статей. – Одеса : Університет Ушинського, 2022. – С. 201-208.
Короткий огляд (реферат): Аналізуючи роман «Місто», наголосимо, що це твір модерністичний, а епоха модернізму характеризується поліфонічністю жанрів, які, впливаючи один на одного, витворюють художню самобутність твору. Із значущих рис модернізму у романі В. Підмогильного домінує психологізм автора та персонажів; символізм і психолого-філософська площини дій персонажів, яка тісно переплітається з попередньою рисою; поглиблений інтерес до внутрішнього життя особистості. До того ж твір про мистецтво, про письменницьку працю, тому закономірним є, що в ньому безпосередньо викладається світоглядна та етична позиція письменника. Тому мова йде про жанр інтелектуально-філософського роману. Усі зазначені риси дають можливість нам визначити «Місто» Валер’яна Підмогильного як психологічний, філософсько-екзистенційний, урбаністичний, інтелектуально-іронічний роман. Саме такий поліфонізм є ознакою модерністичного роману, у якому домінує особлива увага до внутрішнього світу персонажа, до підсвідомого.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16312
Розташовується у зібраннях:Літературна творчість Григорія Сковороди й сучасність (до 300-річчя від дня народження)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Afanasieva.pdf2.26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.