Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16276
Назва: Психологічні аспекти підготовки боксерів до змагань
Автори: Нікітюк, В. В.
Джуринський, Петро Борисович
Джуринский, Петр Борисович
Dzhurynskii, Petro Borysovych
Ключові слова: підготовка боксерів
фізична підготовленість
психологія боксу
адаптація організму до навантажень
бокс
психологічні аспекти підготовки
психологічна підготовка спортсмена
Дата публікації: 2022
Видавництво: Букаєв Вадим Вікторович
Бібліографічний опис: Нікітюк В. В. Психологічні аспекти підготовки боксерів до змагань / В. В. Нікітюк, П. Б. Джуринский // Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини : матеріали VІ інтернет-конференції (м. Одеса, 17-18 листопада 2022 р.). – Одеса : видавець Букаєв Вадим Вікторович, 2022. – С. 128-131.
Короткий огляд (реферат): Сучасний рівень спортивних досягнень у боксі, інтенсивність дій боксерів на рингу вимагає підвищених вимог до рівня їх загальної фізичної та спеціальної підготовленості. Нині бокс стає усе більш популярним видом спорту у світі. Про його популярність і значущість говорить і входження в список олімпійських змагань в серію літніх ігор. Психологія спорту в цілому і боксу зокрема дуже важлива і досить мало вивчена нині. У сучасному боксі необхідність реалізації практичних завдань психологічного супроводу не викликає сумнівів і ця складова роботи поступово впроваджується, але частіше цей досвід є фрагментарним і не повною мірою систематизованим, що можна пояснити не тільки браком фахівців у цій галузі, а й багатьма іншими чинниками. Система підготовки кваліфікованих спортсменів до змагань у боксі складалася роками, проте її рівень не може повністю задовольняти. Багато в чому традиційні підходи поступово вичерпують свої можливості, що базуються на загальних закономірностях адаптації організму до навантажень. Стає очевидним, що більш суттєву увагу необхідно приділити також актуальним аспектам реалізації завдань та практичним заходам з психологічного супроводу підготовки спортсменів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16276
Розташовується у зібраннях:Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини (2022)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nikityuk 2022 .pdf2.68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.