Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15791
Назва: Образно-стилістична роль композиції у формуванні компетентності особистості
Автори: Валюк, Юрій Петрович
Ключові слова: композиція
образ
стиль
дизайн
компетентність
Дата публікації: 2022
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Валюк Ю. П. Образно-стилістична роль композиції у формуванні компетентності особистості / Ю. П. Валюк // Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи: тези ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції; [упоряд. : О. В. Ткачук, Т. С. Штикало], (м. Одеса, 16–17 березня 2022 року). - Одеса: ПНПУ імені К. Д. Ушинського (Астропринт), 2022. – С. 12-14.
Короткий огляд (реферат): У сучасній дизайн-освіті композиція є важливим кроком до становлення (особливої) спеціальної образно-стилістичної компетентності особистості студентів як здатності до безперервного збагачення власного мистецького досвіду, розвитку стилю, естетичного смаку й концептуально-спеціальних здібностей. В сенсі поняття «композиція» виокремлюємо, що композиція є одним з основних організуючих компонентів кожного художнього твору-результату, композиція надає цілісність, підпорядковує усі елементи один одному і цілому. Композиція «тримає» простір, організує його і підпорядковує так званим законам композиції. Знання в галузі композиції відіграють велику роль у розвитку образно-художнього стилю, а усі етапи роботи студентів над композицією є особливо важливими: від роздумів над образом — до розробки композиції, що створює умови і для розвитку їх компетентності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15791
Розташовується у зібраннях:Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи (2022)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Valiuk.pdf271.41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.