Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15105
Назва: Макдональдизація історичної свідомості сучасності
Інші назви: Парадюк О. О. Макдональдизація історичної свідомості сучасності / О. О. Парадюк // Філософська спадщина Григорія Сковороди. Програма та Матеріали Міжнародних Сковородинівських читань (27 жовтня 2021 р.) / За заг. редакцією О. Б. Петінової; Університет Ушинського, Аньхойський університет фінансів та економіки. – Одеса-Бенбу, 2022. – С. 50-54.
Автори: Парадюк, Олена Олександрівна
Парадюк, Елена Александровна
Paradiuk, Olena Oleksandrivna
Ключові слова: культурна антропологія
історична свідомість
макдональдизація суспільства
термін «макдональдизація»
макдональдизація історичної свідомості
дослідження Джорджа Рітцера
Дата публікації: 2022
Видавництво: Університет Ушинського, Аньхойський університет фінансів та економіки
Бібліографічний опис: Парадюк О. О. Макдональдизація історичної свідомості сучасності / О. О. Парадюк // Філософська спадщина Григорія Сковороди. Програма та Матеріали Міжнародних Сковородинівських читань (27 жовтня 2021 р.) / За заг. редакцією О. Б. Петінової; Університет Ушинського, Аньхойський університет фінансів та економіки. – Одеса-Бенбу, 2022. – С. 50-54.
Короткий огляд (реферат): Макдональдизація історичної свідомості об'єктивно репрезентує глобалізацію як динамічне та багаторівневе явище. Розуміння механізмів та властивостей макдональдизації дозволяє набагато точніше пізнавати природу та спрямованість суперечливої планетарної інтеграції, що супроводжується гомогенізацією соціальних та культурних практик. Найбільш успішне та емпірично ґрунтовне пояснення культурної гомогенізації ми знаходимо у дослідженнях Джорджа Рітцера та його послідовників. Основна проблема змін історичної свідомості в межах соціокультурної історії глобалізації як багатовимірного процесу полягає у визначенні структурних та функціональних особливостей розширення глобальності. В цьому ракурсі аналіз макдональдизації як найбільш очевидного та репрезентативного тренду глобальних трансформацій історичної свідомості сучасності представляється актуальним.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15105
Розташовується у зібраннях:Філософська спадщина Григорія Сковороди (27 жовтня 2021), 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Paradiuk Olena Oleksandrivna .pdf8.02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.