Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15105
Title: Макдональдизація історичної свідомості сучасності
Other Titles: Парадюк О. О. Макдональдизація історичної свідомості сучасності / О. О. Парадюк // Філософська спадщина Григорія Сковороди. Програма та Матеріали Міжнародних Сковородинівських читань (27 жовтня 2021 р.) / За заг. редакцією О. Б. Петінової; Університет Ушинського, Аньхойський університет фінансів та економіки. – Одеса-Бенбу, 2022. – С. 50-54.
Authors: Парадюк, Олена Олександрівна
Парадюк, Елена Александровна
Paradiuk, Olena Oleksandrivna
Keywords: культурна антропологія
історична свідомість
макдональдизація суспільства
термін «макдональдизація»
макдональдизація історичної свідомості
дослідження Джорджа Рітцера
Issue Date: 2022
Publisher: Університет Ушинського, Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Парадюк О. О. Макдональдизація історичної свідомості сучасності / О. О. Парадюк // Філософська спадщина Григорія Сковороди. Програма та Матеріали Міжнародних Сковородинівських читань (27 жовтня 2021 р.) / За заг. редакцією О. Б. Петінової; Університет Ушинського, Аньхойський університет фінансів та економіки. – Одеса-Бенбу, 2022. – С. 50-54.
Abstract: Макдональдизація історичної свідомості об'єктивно репрезентує глобалізацію як динамічне та багаторівневе явище. Розуміння механізмів та властивостей макдональдизації дозволяє набагато точніше пізнавати природу та спрямованість суперечливої планетарної інтеграції, що супроводжується гомогенізацією соціальних та культурних практик. Найбільш успішне та емпірично ґрунтовне пояснення культурної гомогенізації ми знаходимо у дослідженнях Джорджа Рітцера та його послідовників. Основна проблема змін історичної свідомості в межах соціокультурної історії глобалізації як багатовимірного процесу полягає у визначенні структурних та функціональних особливостей розширення глобальності. В цьому ракурсі аналіз макдональдизації як найбільш очевидного та репрезентативного тренду глобальних трансформацій історичної свідомості сучасності представляється актуальним.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15105
Appears in Collections:Філософська спадщина Григорія Сковороди (27 жовтня 2021), 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Paradiuk Olena Oleksandrivna .pdf8.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.