Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9828
Title: Методичні рекомендації до організації самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни «Педагогіка вищої освіти»
Authors: Княжева, Ірина Анатоліївна
Knyazheva, Iryna Anatoliyivna
Keywords: методичні рекомендації
педагогіка вищої освіти
самостійна робота студентів
Issue Date: 2020
Publisher: ПНПУ імені К. Д. Ушинського
Citation: Княжева І. А. Методичні рекомендації до організації самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни «Педагогіка вищої освіти». ПНПУ імені К. Д. Ушинського. Одеса,2020. 18 с.
Abstract: Педагогіка вищої освіти є навчальною дисципліною, що входить до обов’язкових компонентів циклу професійної підготовки майбутніх фахівців і сприяє вирішенню загальної мети освітньо-професійної програми «Фізична культура і спорт» другого (магістерського) рівня вищої освіти: забезпечити освіту висококваліфікованими магістрами фізичної культури і спорту с новими поглядами та способом мислення; сформувати загальні та фахові компетентності з розроблення і впровадження методик викладацької і тренерської діяльності; навчитися створювати нові системоутворюючі знання та розуміти прогресивні технології спортивної підготовки з метою розв’язання прикладних проблем тренерської діяльності; вміти правильно планувати, підбирати необхідні засоби навчання для успішного вирішення завдань освітньої, оздоровчої і виховної спрямованості». Вивчення навчальної дисципліни «Педагогіка вищої освіти», предметом якої є дослідження особливого виду педагогічної діяльності, спрямованої на розкриття закономірностей і пошук раціональних шляхів навчання та розвитку особистості фахівця вищої кваліфікації, сприяє вирішенню широкого кола професійно-прикладних і пошуково-дослідницьких завдань. Серед них: вивчення й аналіз соціальних та історичних характеристик системи вищої освіти; законодавчих актів і нормативних документів, що регламентують організацію фізичної культури і спорту у закладах вищої освіти; теоретико-методологічних засад навчання, професійної підготовки; змісту, засобів, форм, методів, інноваційних технологій навчання та виховання у галузі фізичної культури та спорту для закладів вищої освіти; особливостей організації самостійної навчальної роботи студентів, аналізу й оцінювання їхньої пізнавальної діяльності; організації взаємодії викладача зі студентами в освітній діяльності; організації, етапів і методів проведення науково-дослідної роботи у закладах вищої освіти; становлення особистості викладача ЗВО.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9828
Appears in Collections:Кафедра дошкільної педагогіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
pedagogika.pdf596.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.