Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9580
Title: Особливості та перспективи розвитку інституту референдуму та інших форм прямої демократії в політичній практиці невизнаної держави (на прикладі Придністровської Молдавської республіки)
Other Titles: Peculiarities and prospects of development of referendum institute and other forms of direct democracy in political practice of the unrecognized state (on the example of the Pridnestrovian Moldovan republic)
Authors: Осипова, С. А.
Keywords: невизнана держава
цивільна ініціатива
пряма демократія
референдум
народний схід
Issue Date: 2013
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Осипова С. А. Особливості та перспективи розвитку інституту референдуму та інших форм прямої демократії в політичній практиці невизнаної держави (на прикладі Придністровської Молдавської республіки) / С. А. Осипова // Перспективи. – 2013. – №3. – С. 83-88.
Abstract: У статті представлено досвід використання в Придністровській Молдавській Республіці референдуму та інших форм прямої демократії як механізму державного будівництва та прийняття політичних рішень, виявлено особливості та перспективи розвитку названих інститутів в політичній практиці невизнаної держави. На думку автора статті, закріплення в законодавстві принципів прямої демократії для Придністровської Молдавської Республіки, яка продовжує боротися за міжнародно-правове визнання своєї державності, є показником прагнення придністровської держави інтегруватися у світове співтовариство на правах рівноправного члена, адже механізми прямої демократії і, зокрема, інститут референдуму, відображені в конституціях більшості цивілізованих держав. Аналізуючи політичні процеси, що відбуваються в Придністров'ї, автор приходить до висновку, що процеси демократизації суспільного життя в республіці відбуваються в рамках світових тенденцій, а референдум виступає в ПМР механізмом самовизначення населення республіки.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9580
Appears in Collections:2013

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Osypova.pdf338.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.