Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8573
Назва: Kreatives Potenzial des Übersetzers in der Wissenschaftlichen und Technischen Sphäre
Автори: Gruschko, Svitlana Petrivna
Грушко, Світлана Петрівна
Ключові слова: технічний переклад
творчий потенціал
технічна комунікація
науково-технічне письмо
процес перекладу
Дата публікації: 2018
Видавництво: Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського
Бібліографічний опис: Gruschko S. P. Kreatives Potenzial des Übersetzers in der Wissenschaftlichen und Technischen Sphäre / S. P. Gruschko // Науковий вісник Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського : Лінгвістичні науки : зб. наук. праць. – Одеса: Астропринт, 2018. – № 26. – С. 47-54.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвічена творчому потенціалу перекладача науково-технічної літератури у контексті єдності дисциплін “технічний переклад” і “технічна комунікація” на основі досліджень Д. Бірна і К. Шуберта. Сьогодні очевидно, що основні труднощі науково-технічного перекладу обумовлюються не тільки розходженнями у структурах і правилах функціонування мов, що беруть участь у цьому процесі, зростають вимоги до точності перекладу, який забезпечує передачу інформації у всіх деталях, актуальним стає осмислення і розкриття самого процесу перекладу. Важлива роль у цьому процесі належить творчому потенціалу самого перекладача, у першу чергу, в процесі письмового перекладу. Ясність, грамотність, принципові стилістичні цілі технічного письмового викладу співпадають з принциповими стилістичними цілями технічного перекладу. “Технічний перекладач” виконує функції “технічного письменника”.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8573
Розташовується у зібраннях:2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Gruschko S. P..pdf422.22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.