Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/24076
Назва: The role of personality traits in the relationship between subjective war experience and changes in eating
Інші назви: Роль рис особистості у зв'язку між суб'єктивним досвідом війни та змінами в харчуванні
Автори: Holubenko, A. S.
Ключові слова: eating behavior
mental health
personality traits
wartime events
поведінка харчування
особистісні риси
психічне здоров’я
військові події
Дата публікації: 2025
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Holubenko A. S. The role of personality traits in the relationship between subjective war experience and changes in eating / A. S. Holubenko // Актуальні проблеми практичної психології : збірник наук. праць Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції (16 травня 2025 року, м. Одеса). – Одеса, 2025. – С. 277-279.
Короткий огляд (реферат): The level of stress was assessed using the Perceived Stress Scale, which consists of ten questions with a total score ranging from 0 to 40 points. Respondents indicated how often they experienced certain feelings and thoughts over the past month using a Likert scale from 0 ("never") to 4 ("very often"). The score interpretation was as follows: 0–13 indicated low stress, 14–26 – moderate stress, and 27–40 – high stress. Cronbach’s alpha for the PSS-10 was 0.881. The level of anxiety was assessed using the General Anxiety Disorder-7 questionnaire, which contains seven questions focused on the individual’s mental state over the past two weeks. Respondents evaluated how often they experienced anxiety symptoms – from "not at all" to "nearly every day". The scoring was: 0–4 – no or minimal anxiety, 5–9 – mild anxiety, 10–14 – moderate anxiety, 15 and above – high anxiety. Рівень стресу оцінювався за допомогою Шкали сприйнятого стресу, яка складається з десяти запитань із загальним балом від 0 до 40 балів. Респонденти вказували, як часто вони відчували певні почуття та думки протягом останнього місяця, використовуючи шкалу Лайкерта від 0 («ніколи») до 4 («дуже часто»). Інтерпретація балів була такою: 0–13 вказувало на низький рівень стресу, 14–26 – на помірний стрес, а 27–40 – на високий стрес. Альфа Кронбаха для PSS-10 становив 0,881. Рівень тривожності оцінювався за допомогою опитувальника «Загальний тривожний розлад-7», який містить сім запитань, зосереджених на психічному стані людини протягом останніх двох тижнів. Респонденти оцінювали, як часто вони відчували симптоми тривоги – від «зовсім ні» до «майже щодня». Оцінювання було таким: 0–4 – відсутність або мінімальна тривожність, 5–9 – легка тривожність, 10–14 – помірна тривожність, 15 і вище – висока тривожність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/24076
Розташовується у зібраннях:Актуальні проблеми практичної психології (2025)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
THE ROLE.pdf340.1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.