Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/24076
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorHolubenko, A. S.-
dc.date.accessioned2025-12-08T13:34:27Z-
dc.date.available2025-12-08T13:34:27Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationHolubenko A. S. The role of personality traits in the relationship between subjective war experience and changes in eating / A. S. Holubenko // Актуальні проблеми практичної психології : збірник наук. праць Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції (16 травня 2025 року, м. Одеса). – Одеса, 2025. – С. 277-279.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.pdpu.edu.ua/handle/123456789/24076-
dc.description.abstractThe level of stress was assessed using the Perceived Stress Scale, which consists of ten questions with a total score ranging from 0 to 40 points. Respondents indicated how often they experienced certain feelings and thoughts over the past month using a Likert scale from 0 ("never") to 4 ("very often"). The score interpretation was as follows: 0–13 indicated low stress, 14–26 – moderate stress, and 27–40 – high stress. Cronbach’s alpha for the PSS-10 was 0.881. The level of anxiety was assessed using the General Anxiety Disorder-7 questionnaire, which contains seven questions focused on the individual’s mental state over the past two weeks. Respondents evaluated how often they experienced anxiety symptoms – from "not at all" to "nearly every day". The scoring was: 0–4 – no or minimal anxiety, 5–9 – mild anxiety, 10–14 – moderate anxiety, 15 and above – high anxiety. Рівень стресу оцінювався за допомогою Шкали сприйнятого стресу, яка складається з десяти запитань із загальним балом від 0 до 40 балів. Респонденти вказували, як часто вони відчували певні почуття та думки протягом останнього місяця, використовуючи шкалу Лайкерта від 0 («ніколи») до 4 («дуже часто»). Інтерпретація балів була такою: 0–13 вказувало на низький рівень стресу, 14–26 – на помірний стрес, а 27–40 – на високий стрес. Альфа Кронбаха для PSS-10 становив 0,881. Рівень тривожності оцінювався за допомогою опитувальника «Загальний тривожний розлад-7», який містить сім запитань, зосереджених на психічному стані людини протягом останніх двох тижнів. Респонденти оцінювали, як часто вони відчували симптоми тривоги – від «зовсім ні» до «майже щодня». Оцінювання було таким: 0–4 – відсутність або мінімальна тривожність, 5–9 – легка тривожність, 10–14 – помірна тривожність, 15 і вище – висока тривожність.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherДержавний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»uk
dc.subjecteating behavioruk
dc.subjectmental healthuk
dc.subjectpersonality traitsuk
dc.subjectwartime eventsuk
dc.subjectповедінка харчуванняuk
dc.subjectособистісні рисиuk
dc.subjectпсихічне здоров’яuk
dc.subjectвійськові подіїuk
dc.titleThe role of personality traits in the relationship between subjective war experience and changes in eatinguk
dc.title.alternativeРоль рис особистості у зв'язку між суб'єктивним досвідом війни та змінами в харчуванніuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Актуальні проблеми практичної психології (2025)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
THE ROLE.pdf340.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.