Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/20237
Title: Методичні рекомендації до виконання практичних та самостійних робіт з дисципліни «Методика викладання технологій у закладах вищої освіти» для здобувачів вищої освіти 1 року навчання за другим (магістерським) рівнем денної форми навчання Спеціальності Середня освіта (Трудове навчання та технології. Інформатика)
Authors: Спасскова, Олена Павлівна
Spasskova, Olena Pavlivna
Keywords: методика навчання технологій
технологічна освіта учнів
професійна компетентність викладача
вища освіта
підготовка майбутніх викладачів технологій
методичні рекомендації
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Спасскова О. П. Методичні рекомендації до виконання практичних та самостійних робіт з дисципліни «Методика викладання технологій у закладах вищої освіти» для здобувачів вищої освіти 1 року навчання за другим (магістерським) рівнем денної форми навчання Спеціальності Середня освіта (Трудове навчання та технології. Інформатика). Одеса : Університет Ушинського, 2024. 43 с.
Abstract: Методика викладання технологій у закладах вищої освіти як дидактично обґрунтована система знань, умінь та навичок, досвіду творчої діяльності покликана забезпечити підготовку майбутніх викладачів технологій до реалізації державних стандартів змісту освітньої галузі ― Технології та чинних навчальних програм закладів вищої освіти. Методика викладання технологій у закладах вищої освіти є провідною дисципліною у підготовці майбутніх викладачів зі спеціальності ― Трудове навчання та технології і має на меті формування у майбутніх викладачів технології методичної компетентності як системи теоретичних знань, професійних умінь і навичок та особистісних якостей і сфері організації і проведення технологічної підготовки здобувачів вищої освіти. Основними завданнями вивчення дисципліни є: розкриття основних ідей Концепції технологічної освіти в Україні, змісту основних положень державного стандарту освітньої галузі ― Технології та нової структури технологічної підготовки студентів у закладах вищої освіти; оволодіння майбутніми викладачами технології теоретичними і методичними знаннями та вміннями проведення занять з трудового навчання та технології в закладах вищої освіти відповідно до нових тенденцій реформування освітньої галузі ― Технології з використанням активних, інтерактивних методик, інформаційно-комунікаційних засобів навчання; розкриття шляхів реалізації провідних принципів технологічної освіти, забезпечення освітньої, розвивальної і виховної функції технологічної підготовки здобувачів вищої освіти; здійснення міжпредметних зв’язків технології з основами наук, інтеграція знань студентів з різних галузей наук і навчальних предметів у процесі проектно-технологічної діяльності;
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/20237
Appears in Collections:Кафедра теорії і методики декоративно-прикладного мистецтва та графіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Spasskova Olena Pavlivna.pdf933.29 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.