Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/20179
Назва: Історіографія орієнтального християнства як джерело толерантності: досвід гарантування релігійної безпеки
Автори: Кондратьєва, І. В.
Балинець, А. В.
Ключові слова: орієнтальне християнство
толерантність
релігійна безпека
християнський схід
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Кондратьєва І. В. Історіографія орієнтального християнства як джерело толерантності: досвід гарантування релігійної безпеки / І. В. Кондратьєва, А. В. Балинець // Перспективи : соціально-політичний журнал. – 2024. – № 2. – С. 214-223.
Короткий огляд (реферат): Дослідження проблем Християнського Сходу пояснюється не лише процесами глобалізації, які в сучасному світі вимагають взаєморозуміння між різними народами та цивілізаціями. Історія свідчить, що народи, які представляли орієнтальне християнство, виконували важливу посередницьку роль у культурному спілкуванні між Європою і мусульманським світом. Тому, дослідження християнсько-мусульманських між- культурних взаємин, набутого досвідом орієнтальних інституцій, є особливо важливим для подолання викликів, пов’язаних з проблемами релігійної безпеки. Але тема орієнталь- ного християнства залишається малодослідженою в галузі релігієзнавства і тому звер- нення до творчості відомих в світі дослідників орієнталістики можна вважати введенням в науковий обіг праць, які не перекладалися українською мово.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/20179
Розташовується у зібраннях:2024

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
29.pdf312.1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.