Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/20158
Назва: Зміна характеру знання в процесі соціальної еволюції (Т. Веблен)
Автори: Кудря, І. Г.
Якубець, В. О.
Ключові слова: знання
соціальна еволюція
дикість
варварство
цивілізація
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Кудря І. Г. Зміна характеру знання в процесі соціальної еволюції (Т. Веблен) / І. Г. Кудря, В. О. Якубець // Перспективи : соціально-політичний журнал. – 2024. – № 2. – С. 137-142.
Короткий огляд (реферат): У цій статті пропонується огляд концепцій Т. Веблена щодо розвитку знань у контексті соціальної еволюції. Досліджується центральне значення знань порівняно з матеріальними благами та надається альтернативна перспектива на трансформацію капіталізму у сучас- ному світі через контроль над знаннями та технологіями. Розглядаються ключові епохи сус- пільного розвитку та їх вплив на системи переконань та знань. Аналізуються два джерела людських знань – «пуста цікавість» та «прагматична увага», а також їхні взаємозв’язки з соціальною еволюцією. Вивчається змінюваний характер знань у різні історичні періоди та їх вплив на способи мислення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/20158
Розташовується у зібраннях:2024

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20.pdf290.53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.