Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19932
Назва: Творча діяльність особистості як предмет філософського аналізу
Автори: Поплавська, Тетяна Миколаївна
Poplavska, Tetiana Mykolaivna
Ключові слова: творчість
особистість
творча діяльність
художня творчість
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Поплавська Т. М. Творча діяльність особистості як предмет філософського аналізу/ Т. М. Поплавська // Перспективи : соціально-політичний журнал. – 2024. – № 1. – С.33-38.
Короткий огляд (реферат): Мета статті – філософське осмислення властивостей творчої діяльності особистості. Методи дослідження. Дослідження проводилося із залученням загальнонаукових і спеці- альних підходів і методів. Серед них слід відзначити описовий метод, яка використовувався в процесі всього дослідження і системний, який застосовувалася при аналізі феномена твор- чої особистості в рамках системи художньої діяльності. Висновки. Проблема творчості важлива і актуальна з багатьох причин. Перш за все тому, що творчість – масштабна тема. Вивчати її необхідно для того, щоб навчитися краще розу- міти механізми людського і суспільного розвитку. Є два питання, які необхідно розглянути при обговоренні творчості. Перше – проблема джерел творчості. Друге – проблема механіз- мів, тобто в яких умовах відбувається творчість, як вона виникає, що являє собою творчий акт, як людина створює щось нове, чого раніше не існувало. Творчість можна визначити як специфічно активне, спрямоване на отримання оригі- нального результату, відтворення суб'єктом за допомогою використовуваних засобів того чи іншого фрагменту об'єктивної або суб'єктивної дійсності, обраної ним в якості суб'єкта творчості. Якщо мова йде про художню творчість, відтворення фрагмента дійсності здій- снюється з метою виявлення нових естетичних цінностей і орієнтирів, а також засобами, специфічними для даного виду творчості. У науковій творчості це відтворення спрямоване на пізнання, відкриття нових явищ, їх обґрунтування. Творчий процес заздалегідь не обумовлений, він формується вже в ході самої пошукової діяльності. Творчість можна представити як діяльність в проблемних ситуаціях, діяльність, пов'язану з вирішенням нестандартних, ори- гінальних завдань і проблем.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19932
Розташовується у зібраннях:2024

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7.pdf268.61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.