Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19622
Title: Сучасні політичні співтовариства в контексті колективної ідентичності
Authors: Манасарян, А.Б.
Keywords: ідентичність
концепція
політична ідентифікація
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»,
Citation: Манасарян А.В. Сучасні політичні співтовариства в контексті колективної ідентичності / А.В Манасарян//Сучасні виклики соціально - політичного розвитку: політико-правові та соціально-економічні виміри: матеріали всеукраїнської студентської науково-практичної конференції, м. Одеса, 24 травня 2024 року. Одеса : ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Центр соціально-політичних досліджень «Politicus», 2024.- С.43-46.
Abstract: Сучасні політичні співтовариства не можна уявити без колективної ідентичності, яка об’єднує індивідів та концепції «колективного політичного», на основі якої формується почуття духовної єдності, причетності до спільноти. Поняття «ідентичність» можна охарактеризувати як раціональне і рефлексивне одночасно. У найбільш загальному сенсі, ідентичність можна розуміти як процес, що відображає уявлення суб’єкта про себе і супроводжується відчуттям власної безперервності, тривалості, єдності свідомості тощо. Таке сприйняття надає можливість діяти суб’єкту послідовно, дотримуючись основних складових зазначеного процесу.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19622
Appears in Collections:Сучасні виклики соціально - політичного розвитку: політико-правові та соціально-економічні виміри (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
43-46.pdf447.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.