Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19216
Title: Використання інтерактивних навчальних платформ для підвищення ефективності навчання захисту даних
Authors: Бойко, Ольга Павлівна
Boіko, Olha Pavlivna
Сумська, О. Д.
Keywords: цифрові технології
ефективність навчання
інтерактивні навчальні платформи
управління інформаційною безпекою
методологія захисту інформації
кібербезпека
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Бойко О. П. Використання інтерактивних навчальних платформ для підвищення ефективності навчання захисту даних / О. П. Бойко, О. Д. Сумська // Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців. Одеса, 26 квітня 2024 р. - Одеса, 2024. – С. 19-20.
Abstract: За минуле десятиріччя відбулася значна зміна поглядів на навчання захисту даних. Ще у 1990-2000-х роках захист даних розглядався в основному в контексті ІТ-фахівців та спеціалістів з інформаційної безпеки, а освітні програми зосереджувалися на технічних аспектах, таких як шифрування, захист мереж, ідентифікація загроз. Але, з початком цифрової ери, доступ до Інтернету та цифрових технологій став масовим, що збільшило потребу в знаннях з захисту даних серед ширшої аудиторії. Так в середині 2000-х років навчальні курси з основ інформаційної безпеки почали включати в програми університетів та коледжів різних спеціальностей. У 2010-х роках зросла кількість кіберзлочинів, що викликало необхідність в більш широкому та глибокому навчанні з захисту даних. Погляди на навчання захисту даних змістилися від спеціалізованого навчання до загальноосвітніх програм, включаючи підготовку до розпізнавання та реагування на кіберзагрози. Сьогодні захист даних розглядається як необхідний навик для всіх користувачів Інтернету, незалежно від їх професійної сфери.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19216
Appears in Collections:Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Boіko,Olha Pavlivna.pdf4.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.