Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18819
Title: Наукометричні бази - як одна із форм можливості пошуку, аналізу та управління біблоіграфічною інформацією : буклет
Authors: Бібліотека Університету Ушинського
Keywords: буклет
наукометрична база
наукометрична платформа
Scopus
Web of Science
Google Академія
платформа ScienceDirect
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Наукометричні бази - як одна із форм можливості пошуку, аналізу та управління біблоіграфічною інформацією : буклет / редкол. : О. А. Максим, І. В. Панченко; Б-ка Університету Ушинського. - Одеса, 2024.
Abstract: У буклеті розглянуто основні наукометричні показники для оцінювання результативності досліджень наукових установ і закладів освіти. Розкрито поняття "наукометрична база" - як одна із форм можливості пошуку, аналізу та управління біблоіграфічною інформацією. Проаналізовано можливості наукометричних баз даних Scopus, Web of Science, Google Scholar, ScienceDirect. Наукометрична база даних — це бібліографічна і реферативна база даних з інструментами для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Наявність в науково-освітніх організаціях вчених, що мають високий індекс цитування, говорить про високу ефективність та результативність діяльності вузу в цілому. Наукометрична база даних — це пошукова система, яка формує статистику, що характеризує стан і динаміку показників затребуваності, активності та індексів впливу діяльності окремих вчених і дослідницьких організацій. На сьогоднішній день існує велика кількість міжнародних систем цитування (бібліографічних баз) : Web of Science, Scopus, Index Copernicus, Astrophysics, PubMed, Mathematics, Chemical Abstracts, Springer, Agris, GeoRef тощо. Найавторитетнішими з них, індекси яких визнаються в усьому світі, є «Web of Science» і «Scopus».
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18819
Appears in Collections:Довідники, буклети

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Brown Modern Interior Trifold Brochure.pdf519.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.