Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18667
Title: Методичні рекомендації до практичних занять і виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методика викладання спортивно-педагогічних дисциплін у закладах фахової передвищої та вищої освіти» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура)
Authors: Башавець, Наталія Андріївна
Bashavets, Nataliia Andriivna
Keywords: методичні рекомендації
практичні заняття
самостійна робота
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Башавець Н.А. Методичні рекомендації до практичних занять і виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни «Методика викладання спортивно-педагогічних дисциплін у закладах фахової передвищої та вищої освіти» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура): Одеса, Університет Ушинського, 2024. 29 с.
Abstract: Значущість якісної підготовки вчителя фізичної культури визначається вимогами та очікуваннями громадянського суспільства, першорядними серед яких є формування у підростаючого покоління загальнолюдських цінностей, забезпечення фізичного й психічного здоров’я населення, досягнення кожною особистістю всебічної досконалості та гармонізації її духовних і фізичних сил. У теперішніх умовах суспільно-економічного розвитку суспільства, його духовно-культурного стану висококваліфікований та конкурентоспроможний фахівець цього профілю розглядається як особистість з розвивальними соціокультурними й гуманними настановами, який спроможний не тільки ефективно розв’язувати професійні завдання, а й забезпечити перетворення процесу фізичного виховання та спортивної підготовки у самовиховання й самоосвіту. Важливою й незамінною складовою підготовки вчителя фізичної культури є система спортивно-педагогічних дисциплін, зміст та спрямованість яких повною мірою відповідає майбутній професійно-педагогічній діяльності. Спортивно-педагогічні дисципліни уможливлюють формування професійних компетенцій фахівця, дозволяють здійснювати цілеспрямовану методичну підготовку, забезпечують трансформацію теоретико-методичних положень у практичну площину. Їх особливість обумовлена наявністю і реалізацією рухового компонента професійної підготовки, що не властиво іншим дисциплінам навчального плану.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18667
Appears in Collections:Кафедра теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bashavets Nataliia Andriivna.pdf653.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.