Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18612
Назва: Особливості реалізації тренувального процесу гімнасток
Автори: Башавець, Наталія Андріївна
Bashavets, Nataliia Andriivna
Ключові слова: гімнастика
підготовка
тренувальний процес
готовність до змагань
спортивна майстерність
Дата публікації: 2023
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Башавець Н. А. Особливості реалізації тренувального процесу гімнасток / Н. А. Башавець // Olympicus : науковий журнал. – 2023. – № 3. – С. 9-14.
Короткий огляд (реферат): У статті описано особливості тренувального процесу під час підготовки гімнасток. Окреслено, що гімнастика у її вищій формі – це така модель прояву здібностей та можливостей людини, яка доступна небагатьом особливо обдарованим дівчатам, соціально та морально націленим на цей вид діяльності. Це зумовлює напруженість процесу підготовки гімнасток, диктує закони побудови такої піраміди, основу якої забезпечувало б на її вершині більшу кількість справжніх майстрів гімнастики. У статті наведено науково-методичне обґрунтування системи багаторічної підготовки як цілеспрямованого керованого процесу, який виходить із загальної концепції, яка базується на єдності організаційних, програмно-методичних основ, матеріально-технічної оснащеності процесу та реалізується системним та комплексним використанням специфічних засобів та методів у поєднанні з належним контролем. Окреслено, що мета управління підготовкою гімнасток – це отримання потрібних результатів у необхідний час проведення змагань. Доведено, якщо спиратися на такі закономірності розвитку виду спорту, використовувати прогресивні засоби та методи підготовки, організаційні форми, то можна з повною підставою уникнути стихійного перебігу подій на шляху руху спортсменок до високої майстерності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18612
Розташовується у зібраннях:2023

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bashavets.pdf307.35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.