Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18136
Title: Особливості формування соціально-побутових навичок у дошкільників з типовим розвитком та з дитячим церебральним паралічем
Authors: Romenska, Tamara Hryhorivna
Роменська, Тамара Григорівна
Keywords: дитячий церебральний параліч
типовий розвиток
дошкільник
соціально- побутові навички
навчально-методичне забезпечення
Issue Date: 2016
Publisher: Наукові записки
Citation: Особливості формування соціально-побутових навичок у дошкільників з типовим розвитком та з дитячим церебральним паралічем / Т. Г. Роменська // Наукові записки. Серія: педагогіка. – 2016. – № 3. - С. 175-182.
Abstract: Проаналізовано теорію і практику формування соціально-побутових навичок у дітей з типовим розвитком і з дитячим церебральним паралічем. Розглянуто зміст навчально- розвиткових програм, розроблених на основі Державного базового компонента дошкільної освіти щодо формування соціально-побутових навичок у дошкільників із типовим розвитком. Розкрито зміст програм для дітей з особливими потребами (порушеннями функцій опорно-рухового апарату, розумовою відсталістю та затримкою психічного розвитку) стосовно питання формування соціально-побутових навичок у дошкільників із дитячим церебральним паралічем. Обґрунтовано необхідність розроблення сучасного програмового та навчально-методичного забезпечення формування соціально-побутових навичок у дітей дошкільного віку із дитячим церебральним паралічем. Розкрито авторське бачення змісту формування соціально-побутових навичок у дошкільників із дитячим церебральним паралічем згідно з принципами комплексності, інтеграції та на основі міждисциплінарного підходу.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18136
Appears in Collections:Кафедра теорії та методики дошкільної освіти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Romenska.pdf517.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.